Предлагат посмъртно ген. Боцев за "Стара планина"

Орденът е за цялостната му дейност за развитието на армията
13
Предлагат посмъртно ген. Боцев за "Стара планина"
Снимка: БГНЕС

Правителството предлага генерал Андрей Боцев да бъде награден посмъртно с орден "Стара планина".

Още по темата
Предложението е до президента Румен Радев за издаване на указ за награждаване на началника на отбраната, който почина на 60-годишна възраст след кратко боледуване.

Правителството предлага той да бъде удостоен с орден "Стара планина" без лента, първа степен, с мечове - за цялостна дейност по развитието и укрепването на Българската армия и принос за националната сигурност в Република България.

С друго правителствено решение се предлага генерал Андрей Боцев да бъде освободен от длъжността началник на отбраната и от военна служба, считано от 27.02.2020 г., поради неговата кончина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Преминаващ преди 4 години
Това награждаване на ген.Боцев може да се приеме като закъсняло признание на кабинета към генерала. Като искате да го награждавате, наградете го, докато е жив. Понеже много от вас, управляващите, бавно загряват, ето ви един пример: до 1-2 години Б.Б. няма да е премиер. Две години след неговата смяна с друг - с по-високо образование, по-млад, по-дипломатичен и с по-престижна професия, голяма част от неговите бивши сподвижници с тъга ще си спомнят: "ББ беше добър човек". Ама той вече не е премиер.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
свикнали сме да охулваме всеки , който не ни е удобен . Затова намо да имаме просперитет в нашата мила но мизерна държава . Който и да издигнем , ако има кадърен сме готови да го гледаме под лупа и да търсим кусури .Всеки жив човек ги има такива и понякога прави грешки .Ако има някой безгрешен нека хвърли камъка пръв! Тук пишещите лошо дали са такива ?Грозно е за този човек да се пише така , когато други са виновни за сегашното ни положение .Поклон за достойните и срам за хулителите !
9
2
 
3
 
! Отговори
222 преди 4 години
Да не е превзел Одрин?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че как иначе. Нали беше от Мафията ГРОБ...
7
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
тоя орден го нямат за нищо - раздават го на живо и умряло как им падне
6
1
 
6
 
! Отговори
Slav Rumianov преди 4 години
oт 24 02 до 28 02 2020г ние от ЦВО бяхме на годишен сбор ядохме и пихме от 24 02 и до 27 02 и когато в 22 и 30ч. ни информираха за *** на ген Боцев музиката и веселието спря и ПРАСЕТО министър до 04ч на28 02 2020г яде и пи и чак до 11 00ч не мой да се събуди и да потегли Е ТОВА Е НАШАТА МИЛА РОДНА СТРАНА АМИН
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български тъпни!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е малко закъснял жест към един наистина заслужил командир и човек . И все пак това е негова заслуга и нека бъде удостоен и това да бъде жест към неговото семейство и гордост за наследниците му .Поклон за един достоен човек !
3
1
 
12
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Това орден посмъртно е такава гавра с човек, че няма накъде.. Докато беше жив, късе бяхте бе смешници?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска гледах онова прасе Каракачанов на какво е заприличало.Нямаме никаква армия,а сбиртак алкохолици.
1
1
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Много ще се зарадва определено и ще е емного благодарен. Както казваше един мой познат: "Като умра, ако ще на кy*а ми дърва да цепите, все ми е тая"

Спонсорирани публикации